perjantai 14. heinäkuuta 2017

Puuhaa riittää

Kallionotkon tilat alkavat olemaan "työhuonetta" vaille valmiit ja majoittujiakin on ollut kivasti. Viime viikon ruuhkaviikon jälkeen tällä viikolla on ollut hiukan rauhallisempaa ja aikaa on jäänyt rästiinjääneiden maatilatöiden tekoon.

Tosin mistään maatilan rästityöstä ei ollut kyse eilen, kun revittiin maatilan päärakennuksen keittiön ja makuuhuoneen seinistä viimeiset lastulevypinnat pois ja otettiin hirret näkyviin. Vielä on epäselvää kuinka suuri osa hirsistä jää lopullisesti näkyviin ja mitkä seinät verhotaan vanerilla tai panelilla. Toukokuussa korjattiin viimeinenkin lattia eli keittiön lattia ja sitä myöten jäljellä alkaa olemaan vain pintatyöt makuuhuoneessa ja keittiössä sekä sähkötyöt. Eteistä ei tässä kohtaa ajatella ollenkaan, kun taas unohdin mitätä liukuovikiskon pituuden.

Eläinpuolella päivittäisten kanojen ja kanien ruokinnan ja satunnaisten lampaille kauranantamisten ohella jatkuu myös aitojen kunnostus- ja lisäystyöt sekä talviheinän korjuu (lähinnä kaneille).

Kesäkuussa tulleet kanat ovat tottuneet tarhoihinsa, kyllä tuo muoto on monikossa sillä kanoja tuli kahdessa erässä ja molemmilla on omat tarhat. Kolme kevääällä syntynyttä piikkiöläiskantaa olevaa kanaa pääsivät suoraan uuteen kanatarhaan ja kaksi vanhempaa (liharotuista) kanaa maatiaiskukon kanssa pääsivät kanojen ulkoilutarhaan.