sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Nahasta tuotteeksi

Uusi vuosi ja uudet projektit. Lampaantaljojen työstäminen on jo tuttua puuhaa ja nyt etsin uutta kokeiltavaa. Syksyllä pohdin minkälaisia tuotteita tekemistäni lampaannahoista voisi tehdä. Nahkoja on parkittu nelisen kuukauttaa kasviparkissa (eli puiden kuorista on keitetty parkkiliemi ja nahat ovat niissä liemissä olleet tuon neljä kuukautta, lisätieto löydät täältä).

Lähtökohtana on ollut, että mietin miten nahkoja on "aikojen alussa" hyödynnetty, siis silloin, kun eläimestä käytettiin kaikki mahdollinen. Mietinnässä on ollut kengät, erilaiset pussukat ja laukut ja nyt pikkuhiljaa alan työstämään mielessäni itselleni kotelomekkoa.

Tavoitteena on tehdä käyttötuote, ei mitään kertakäyttöistä juhlamekkoa. Kotelomekon lähtökohtana on tuoda perinteinen materiaali nykypäivän käyttöön. Vielä on avoinna kysymys minkälaiset hihat mekkoon tulee. Tosin ne tulevat olemaan maksimissaan t-paidan hihojen pituiset. Tarkoituksena on, että mekon alla käytttäisiin (puoli)pitkähihaista paitaa. Mekon pituus on myös vielä päättämättä, no siis lähinnä tuleeko sen helma olemaan polven ylä- vai alapuolella. Netistä löytyi muutamia (nahka)kotelomekkojen kuvia:

- https://www.zalando.fi/nahkamekot/
- CN421C000-Q11@14.jpg
- CO121C08J-G11@12.jpg

Itse olen myös käyttänyt kotelomekkoja jo pitkään ja minulla on itselläni myös kaksi mahdollista mallia tähän projektiin (lisään ne tänne myöhemmin).