lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulunaika

Mosku ja joululuu
Jouluaatto sujui perinteitä noudattaen hyvän ruoan ja sukulaisten kanssa. Aamupalaksi oli Ahvenanmaan pannukakkua ja luumukiisseliä (suosittelen!), välipalana rosollia ja kaloja ja päivän päätti joulupäivällinen laatikoiden, savustetun lammasrullan ja lisukkeiden kera. Koirille tarjolla oli itsetehtyä (lampaan)maksalaatikkoa sekä Perniön palvaamosta hankitut hirvenluut. 

Aku ja Mosku jouluruokien sulattelulenkillä.
Joulupäivä ja Tapaninpäivä menivätkin sitten "ruoansulattelussa", kun Mosku tuli yökylään. Aku ei erityisemmin pidä Moskusta mutta suostuu sietämään tätä kotonaan ja ehkä hiukan nauttimaankin Moskun seurasta metsälenkillä. Mosku on vasta 3-vuotias, joten hän on aika aktiivinen ja tarvitsee päivittäin kunnon lenkin pysyäkseen "rauhallisena". Noin 40 minuutin metsälenkki (ei polkujapitkin) saikin pojan lepäilemään muutaman tunnin aina lenkkien jälkeen. Ja parin tunnin pihalla juoksentely muiden tehdessä pihatöitä tekivät Moskulle hyvää vaikkakin suurin osa ajasta kului pihatietä tuijottaen ja toivoen, että omistaja tulisi sitä pitkin.

Valitettavasti muut eläimet eivät siiten saaneetkaan jouluherkkuja vaan heille tarjolla oli vain perinteisestä ruokaa. Toki lampaat saavat päivittäisen heinäannoksen lisäksi porkkana-annoksen aamulla ja kaura-annoksen illalla. Kanoille herkuiksi riittää, että pääsevät pariksi tunniksi pihalle jaloittelemaan (ja Aku tietysti pitää vahtia, ettei niille tapahdu mitään).

Perinteisesti myös Kasper-kissa teki katoamistempun, kun Mosku tuli kylään. Kissaa ei näkynyt koko aikana vaan hän ilmestyi n. kuusi tuntia Moskun lähdettyä pois. Kun muut kissat (Vilma ja Toffee) välttelevät Moskua, niin Villikissa pärjäsi Moskun kanssa hyvin.