sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäiväviikonloppu

Itsenäisyyspäiväviikolopusta tulikin ruoantekoviikonloppu. Itsenäisyyspäivä alkoi punajuuri-homejuustokeiton tekemisellä ja kun en raaskinut heittää punajuurien keitinlientä pois, käytin sen (yhdessä piimän kanssa) saaristolaisleivän nesteenä. Lauantaina sain apua lammasmakkaroiden ja lampaanlihapiirakoiden tekemisessä ja illalla laitoin kaksi astiallista ohrapuuroa hautumaan puuhellan paistinuuniin. Sunnuntaina tulossa on lammaskaalilaatikkoa ja porkkanalaatikkoa leivinuunissa haudutettuna (jos kaikki menee hyvin, kun lämmitän leivinuunin tulipesällä).

Lampolassa pässi oli onnistunut yöllä tuhoamaan vanhan kanalaosan, johon olin hänet laittanut kiimaisen uuhen kanssa. Pässi meinasi, ettei yksi seuralainen riitä vaan oli puskenut kaikkia kolmea verkkoseinää niin kauan, että jokainen oli rikki. Tyytyväisen oloisena hän aamulla seurusteli haareminsa kanssa (7 uuhta) ja on siis viime yönä astunut äitinsä.