torstai 11. heinäkuuta 2013

Päivärytmi

Aamu alkaa yleensä 7 aikoihin koiralenkillä. Yleensä kierretään ensin piha ja sanotaan huomenet kanoille ja lampaille. Tämän jälkeen käydään pitemmän kautta rannalla ja useasti koira käy jo tekemässä päivänä ensimmäiset "kahlaukset" tässä vaiheessa.

Tämän jälkeen nautitaan aamiaiseksi omia kananmunia, omista lampaista tehtyä makkaraa sekä omia tuoreita tai kuivatettuja tomaatteja. Juomana on yleensä vahvaa englantilaista teetä. Koiran aamiainen pitää sisällään joko naksuja tai sittten ohra-riisi-lampaanlihaseoksen (jossa vuodenajanmukaisesti on voi olla myös juureksia/vihanneksia joukossa).

Toinen teekupillinen otetaan yleensä ulos mukaan ja aloitetaan päivä kasvihuoneen ja kasvimaan kastelulla ja kitkemisellä (tietysti tarpeen mukaan). Samalla lannoitetaan luonnonmukaisella lannotteella kasvit jotka sitä tarvitsevat. Näiden jälkeen kitketään, siivotaan, korjataan heinää tai korjataan kasvimaan tai marjapensaiden satoa.

Puoliltapäivin käydään sisällä välipalalla, joka yleensä pitää sisällään oman maan satoa (vispipuuro, nokkosletut tai jotain mutta herkullista). Välipalan jälkeen ulkona on kesäsin niin lämmin, että siirrytään tekemään sisätöitä. Sisällä joko remontoidaan, siivotaan tai tehdään "paperitöitä" koneella.

Päivällisen jälkeen joko nautitaan kesästä pihalla tai käydään uimassa. Toisinaan taas tehdään ajankohtaisia pihatöitä (esim. korjataan aitaa, rakennetaan kana-aitausta, siivotaan pihaa, tms.).