tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kesäpuuhailua ja lampaiden siirtoa

Nokkosia tuli kerättyä ja niitettyä viime viikolla kiitettävästi ja nyt odotellaan seuraavaa satoa. Toki niityllä voisi vielä käydä viikatteen kanssa niittämässä viimeiset nokkospuskat. Niitetyt nokkoset kuivuvat päivän verran ja sen jälkeen lampaat käyvät ne syömässä.

Kasvimaalle on istutettu kaikki kesän kasvit ja nyt kastellaan, kitketään rikkaruohoa ja seurataan kasvua. Kasvihuoneessa on myös kaikki valmista mutta hiukan vielä himoittaa laittaa loputkin tomaatin ja paprikan taimet jonnekin kasvamaan. Kasvihuoneessa kaikki kasvit on istutettu laatikoihin käyttäen multana maatunutta lampaanlantaan.

Suurin osa lampaista on nyt lähtenyt maailmalle laiduntamaan ja kotona on enää Linus ja tammikuussa syntynyt poikapässi. Pojat olivat hiukan ihmeissään jäädessään yksin, kun viimeisessä erässä lähti kahdeksan lammasta. No, pojat tietysti ovat sitä mieltä, että kun muita kavereita ei ole, niin voi aitojen yli tulla aina välillä emäntää tervehtimään ja pihamaan heinikkoa syömään. Onneksi kukkapenkit ovat sen verran rikkaruohojen vallassa, ettei poikien vierailu verota kukkapenkkejä (=perennapenkkejä).