torstai 18. huhtikuuta 2013

Kevät tulee!

Nyt alkaa piha näyttämään siltä, että kevät on tulossa. Vielä ei mikään kasva ja kaikkialla on märkää mutta lumet ovat suurimmaksi osaksi lähteneet. Tila on länsirinteellä ja aurinko paistaa maahan vasta aika myöhään aamulla, joten täältä lähtee lumet myöhemmin kuin muualta ympäristöstä.

Viimeiset karitsatkin syntyivät tuossa viikko sitten. Toista kertaa synnyttäneelle tuli kolmoset ja ne ovat kaikki tyttöjä! Ja kävi samoin kuin edellisten kolmosten kanssa eli yksi on ruskea, yksi musta ja yksi harmas. Huomenna olisi tarkoitus päästää uuhi karitsoineen pois karanteenista ja muiden joukkoon. Pihalla tulee kyllä olemaan hälinää, kun karitsoja on samassa laumassa 10.

Kasvihuoneen siivous on myös aloitettu ja sinne on jo siirretty ensimmäiset kasvulaatikot. Kylvin lantun, nauriin, palsternakan ja punajuuren laatikkoon, jotta voin istuttaa taimia kasvimaalle toukokuun alussa. Tosin taidan kyllä kylvää porkkanat suoraan kasvimaalle viikonlopun aikana ja siirrän myös taimet keittiönikkunalta kasvihuoneeseen styroksilaatikoiden sisään (ja harso päälle).