torstai 14. maaliskuuta 2013

Taas tapahtuu

Remonttimiehiltä löytyikin yllättäen aikaa ja Bed-and-Breakfeast -huoneen valmistuminen alkaa lähestyä. Itse huone on nyt eristetty muusta talosta ja tehty "kissavapaaksi huoneeksi". Vielä täytyy maalata lattiaa ja seiniä sekä kehittää "välipalkkiin" hieno hirrennäköinen "päällys".

Myös kuistin lattia alkaa valmistumaan eli siitä jäin nyt pari lautariviä kiinittämättä, kun kuiva materiaali loppui kesken. Noita 6 metrin lautoja (lev. 25-35cm) on hiukan vaikea saada sisälle mutta täytyy taas koittaa ikkunan kautta, kunhan päivälämpötilat kääntyvät plussan puolelle.

Lampolassakin alkoi aamulla näyttää siltä, että karitsoja on tulossa. Uuhi oli kuopinut useammasta kohtaa lampolan lattiaa aamuyöstä ja sama jatkui koko päivän (tosin päivä meni sitten omassa aitauksessa). Alkuillasta aloin sitten jo hermostumaan, kun homma ei ollenkaan etene ja hälytin jo kaverinikin avuksi, jotta saadaan selvitettyä onko joku karitsoista jumissa kohdussa eikä pääse "käynnistämään työntöjä". Lopulta kaikki menikin ihan hyvin omalla painollaan ja ensimmäinen karitsa syntyi 19.24. Seuraavaa jouduin hiukan avustamaan, kun hän oli päättänyt tulla perä edellä ulos. Ja kolmas tuli sitten maailmaan vähän 20 jälkeen.

Lopputuloksena oli musta tyttö, musta poika ja ruskea tyttö. Mustat ovat tässä vaiheessa jo varsin pirteitä ja syöneet useamman kertaa mutta ruskea vielä köhii eli ilmeisesti hänellä on ylimääräistä limaa vielä kurkussa. Valitettavasti lampolassa oli sen verran pimeää, etten kunnon valokuvia saanut mutta ehkä huomenna. Mutta näin matemaatikon näkökulmasta valitsivat hyvän päivämäärän syntymiselle, täytyy vain muistaa piin matemaattinen arvo.

Ah, ja alakerran keittiö-askarteluhuoneen puuhella ja leivinuuni rakennelmakin alkaa saada muotonsa ja valmistuu toivottavasti alkuviikosta. Kiva päästä kokeilemaan leivän, piirakoiden, pizzan ja ruokien tekemistä leivinuunissa.