torstai 7. maaliskuuta 2013

Pakastimen tyhjennystä

Aloitin viime viikonloppuna pakastimen tyhjennysprojektin. No, tämä tarkoittaa siis, että 300 litran pakastimeni on vielä aivan täynnä ja päätin aktiivisesti ruveta syömään sen sisältöä.

Ensimmäiseksi kohteeksi otin koiranruoan, savulammasrullan viipaloidut palat, litran purkin mehumaijassa pehmennettyjä omenoita, puolukkaa, mansikoita ja 1,5 litraa tilalta haettua lehmänmaitoa.

Koiranruoka on lampaan teurasjätettä eli lihaa ja rasvaa. Tämän keitän riisin ja porkkanan kanssa viiden litran kattilassa "herkulliseksi" mössöksi. Aku tosin jo jossain vaiheessa oli sitä mieltä, että tätä on jo syöty viisi vuotta, että eikö saisi jo jotain muuta. No, ei noita teurasjätteitä koko vuodeksi riitä, ehkä puoleksi vuodeksi.

Kaveri kertoi viime kesänä pehmentävänsä omenoita mehumaijassa ja pakastavansa ne. Mietin tuota hetken ja päätin kokeilla. Nyt sitten otin tuollaisen purkin pakkasesta ja yhdistin siihen hiukan puolukkaa. Tästä tein omenahyvettä (eli tuo mössö alle ja kaura-rasva-sokeri-seos päälle) ja täytyy sanoa, että kyllä maistuu näin talvipakkasilla vaniljakastikkeen kera.

Täytyy kyllä sanoa, että pakastimen (ja kylmäkellarin) käyttö vähentää näin talvisaikaan ruokaan kuluvaa rahaa.