perjantai 15. helmikuuta 2013

Kiire, kiire, kiire,...

Huh, kaikenlaista pientä ikävää ja kivaa tapahtunut parin viikon sisällä. Ikävänä asiana tuli vastaan yhden karitsan kuolema parin vuorokauden ikäisenä. Karitsan vatsa pyöristyi kivasti ruoasta mutta mitään ei koskaan tullut ulos. Mikään lääkärin tai lampurituttujen antamista hoitokeinoista ei tepsinyt vaan parin vuorokauden päästä kuolema lopulta armahti karitsan enemmiltä kärsimyksiltä. Tällä kertaa päätin lähettää karitsan "ruumiinavaukseen", kun näitä vastaavia tilanteita on vuosien varrella aina silloin tällöin ollut. Virallinen kuolemaan johtanut syy oli karitsan juoksutusmahan kiertyminen. 

Kivoja tapahtumia ovat sitten olleet kahden pikkukaritsan hyvä kehittyminen vaikkakin niiden syntymäpainon ollessa aika iso (n. 3,8 kg kaikki kolme eli yhteensä melkein 12 kiloa!), ne ovat vaatineet paljon maitoa. Olen varmuuden vuoksi antanut niille lisämaitoa pari desilitraa per päivä per karitsa, jotta emo ei liikaa rasitu. Muuten lampolan elämän on taas asettunut rauhalliseen talvirytmiin. Tosin eilenillalla lampaat pitivät aika moista meteliä herkkujen perään.

Sisällä remontti on taas hiukan edistynyt eli nyt keittiössä on tiskipöytä, juokseva kylmä ja kuuma vesi sekä toimiva astianpesukone (siis ihan sähköllä toimiva ;-)! Tämän myötä myös keittiön muut kaapit ja työtasot alkavat pikkuhiljaa löytää paikkansa ja ensimmäisenä seinälle on päässyt kahvi- ja teetarvikkeille varattu kaappi (ja sen alapuolelle tullut tila veden- ja kahvinkeittimelle ja leipäkoneelle.

Lisäksi alakertaan on saatu varaston menevään oviaukkoon ovi ja jos kaikki menee hyvin, niin ensiviikolla saadaan alakerran askarteluhuone ja keittiöyhdistelmään puuhella. Ja kunhan alakerran kylpyhuoneen lattia on pesty, niin saadaan kuivakäymälä sille kuuluvalle paikalle.